¿Cómo colaborar con IMPULSO CIUDADANO?

  Formando parte de la entidad: Asóciate, descargando el siguiente formulario y enviándolo a nuestro correo electrónico: info@impulsociudadano.org

DESCARGAR FORMULARIO DE SOCIO

Puedes escanearlo o hacer una fotografía con el teléfono móvil.

******************************************************************************

Con una aportación económica puntual o periódica: Puedes realizar tu donación a Impulso Ciudadano en este número de cuenta:

ES90 2038 6674 9560 0001 6061

 

aixo-que-Espanya-no-Pero_ARAIMA20131012_0048_69

 

 

Ara 12 d’octubre de 2013

per Marc Colomer

 

Què vol reivindicar Som Catalunya. Somos España?

Justament això, que Catalunya és Espanya i que estem d’acord amb el marc que tenim. Podem tenir alguna diferència pel que fa a l’estructura de l’Estat, però acceptem el marc espanyol. El dia de la festa d’Espanya és el 12 d’octubre, és la nostra festa i la celebrem amb normalitat.

¿Tenen por que se’ls associï amb el feixisme i l’extrema dreta?

Refusem el feixisme en la seva màxima expressió. De fet, hem dit per activa i per passiva que no volem ni veure’ls. Però d’actituds intolerants i violentes en tenim als dos costats: l’espanyolista i el catalanista.

Però hi ha organitzacions com La Falange o el Casal Tramuntana que han convidat a la manifestació…

Hem fixat unes condicions per venir a la manifestació: que s’ha de ser democràtic, acceptar el manifest que hem fet públic i que això ha de ser la festa d’una Espanya democràtica, que és la que estem reivindicant.

¿S’han sentit ignorats i maltractats institucionalment?

Li posaré un exemple: sembla normal que en determinades corporacions públiques no estigui present la bandera d’Espanya. I s’ha d’entendre que això ofèn o molesta molts catalans que simbòlicamemt volen veure’s representats també a l’administració. Això l’hi hem demanat al president Mas: respecte a la legislació i neutralitat política.

Vostès, a més d’estar a favor de la unitat d’Espanya, estan en contra de la consulta. Per què?

Nosaltres entenem que el subjecte polític és Espanya i defensem que el marc és l’espanyol. Però no és incompatible ser partidari del referèndum i venir a la concentració.

¿Autonomia, estat confederat, estat federat o estat independent?

Jo descartaria la confederació i la independència. Després s’hauria de valorar quin tipus de federalisme o d’autonomia. Dit això, en aquesta concentració pot venir gent que està en contra de les autonomies, perquè vol un estat centralista. Jo, per exemple, sóc partidari de la centralització.

Com valora que el PSC doni llibertat als seus militants per anar-hi?

Com un gran avenç perquè això no havia passat mai. També ens reunirem amb el PSOE.

Quin missatge volen llançar?

La gent que planteja la independència de bona fe no és conscient del preu de desfer el que ha costat segles de construir. No és una qüestió dels últims 20 o 30 anys, o si hi ha un impost o una transferència mal valorada. El tema és que trencar un país té una transcendència històrica enorme, i té conseqüències, com ara una gran fractura social.

Si s’arribés a contrastar una majoria a favor de la secessió, ¿vostès contribuirien a una transició democràtica i tranquil·la?

Aquesta hipòtesi nosaltres no la preveiem perquè precisament estem treballant de manera democràtica perquè això no passi.